نارنج ,پوست ,ویتامین ,مصرف ,خواص ,کرده ,بهار نارنج ,نارنج برای ,پوست نارنج ,خواص نارنج ,فواید نارنج

اسم من در فارسى ((نارنگ )) بوده و اعراب آنرا معرب کرده نارنج خوانده اند عده اى را عقیده بر آن است که من از زمان بسیار قدیم در ایران مخصوصا سواحل دریاى مازندران وجود داشته ام ، داراى عناصر مفیدى که در لیمو و پرتقال ذکر شده بوده ، و  همانند آن ها سودمند مى باشم .


خواص سبزیجات,خواص نارنج ,خواص دارویی نارنج ,فواید نارنج ,خاصیت نارنج ,نارنج در طب سنتی ,فواید درمانی نارنج ,مضرات نارنج ,فوائد نارنج , نارنج ,طب سنتی ,خواص نارنج ,خواص نارنج جات , خواص نارنج در طب سنتی ,فواید نارنج در طب سنتی

بعلاوه بر آب من یک ماده ى صمغى و لعابى وجود دارد که مرا بین مرکبات ممتاز کرده ، و به علت همین مواد است که ترشى من براى اعصاب ضرر ندارد و براى سرفه و سینه درد نافع است . براى معالجه من کم و ناچیز است . اگر مبتلا به درد سینه و سرفه هستید، یک عدد نارنج را از میان دو قسمت کرده کمى نبات کوبیده و کمى نشاسته روى آن بپاشید، و بعد آن را روى آتش ‍ بگذارید تا یکى دو جوشى بزند بعد آن را بمکید و ببینید چگونه سینه ى شما را نرم کرده و اخلاط آن را خارج مى کند

نوشیدن آب من مخلوط با شکر، مسهل الصفرا و مسکن فشار آن است . فشار خون را کم مى کنم . زیاده روى در خوردن من کبدرا ضعیف مى کند و مخصوصا اگر ناشتا خورده شوم . ولى اگر آب مرا مخلوط با عسل میل نمایید، از زیان آن خواهید کاست . پوست میوه ى من که به صورت خلال نارنج مصرف مى شود، نشاطآور و مقوى قلب و معده است و خوردن ده گرم خشک کرده ى آن که کوبیده و با آب میل نمایید، از استفراغ و دل بهم خوردگى جلوگیرى مى کند و انگلهاى معده و روده را از بین مى برد

ضماد آن با سرکه روى شقیقه از سر درد جلوگیرى مى نماید. از استفراغ و دل بهم خوردگى جلوگیرى مى کند و انگلهاى معده وروده را از بین مى برد. ضماد آن با سرکه روى شقیقه از سردرد جلوگیرى مى نماید. ضماد پخته میوه کامل من که پوست و مغز و هسته را با هم باشند، جهت جرب و خارش و جوش هاى جلدى و نرم کردن پوست بدن و موى سر بى نظیر مى باشد. من زایمان را آسان مى کنم و پادزهر سم عقرب و سایر حشرات مى باشم . اثر ضدعفونى کننده و میکروب کشى من زیاد بوده ، و پیشینیان مرا ضد طاعون و وبا مى دانستند، و نیز براى کسانى که در اثر تنفس در هواى کثیف ، دچار خفقان شده اند نافع است . تخم من پادزهر سم حشرات مى باشد. بوییدن شکوفه من که به بهار نارنج معروف است مقوى دماغ بوده و درمان زکام است .

عرق بهار نارنج
آب مقطر شکوفه ى من که نامش عرق بهار نارنج است ، مقوى جسم و روح مى باشد، دماغ را باز مى کند و آن را تقویت مى نماید - درمان بى خوابى هاى عصبى است ولى زیاده روى در خوردن و بوییدن آن خود بى خوابى ایجاد مى نماید در بیمارى هاى سینه و قلب تجویز مى شود. به مبتلایان به غشى توصیه کنید که همیشه یک شیشه بهار نارنج در خانه داشته باشند و هنگام ناراحتى از آن کمى بنوشند براى رفع قولنج و تقویت اشتها و قواى جوانى نافع است ، آروغ و سوزش هاضمه را تسکین مى دهد، مخلوط عرق بهار نارنج و آب کرفس به مقدار مساوى جهت استخراج سنگ هاى کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار مفید مى باشد. سابقا براى باز شدن عادت ماهانه زنان ، مقدارى از آن را به پنبه یا پشم آغشته و استعمال مى نمودند. عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود و کپک مى زند، و بایستى همیشه آن را تازه تهیه کرده و در شیشه هاى تیره رنگ حفظ نمود ایرانیان قدیم آنرا در ظروف مسى سر بسته نگاهدارى مى کردند و بخوبى مى دانستند که نور آن را فاسد مى کند.

نارنج، میوه ای از گروه مرکبات است. آب نارنج ترش، مطبوع و سرشار از ویتامین C است.

نارنج میوه‌ای که در کشور ما به فراوانی تولید می‌شود و محصولات جانبی متعددی نیز دارد. نارنج میوه درختی بزرگ و زیباست با برگهایی بزرگتر و خوشبوتر از برگهای درخت لیمو. شکوفه‌های آن که بسیارخوشبو است بهارنارنج نامیده می‌شود. در بعضی مناطق در تمام فصول سال می‌توان میوه نارنج را برروی درخت دید. در حالیکه هنوز میوه سال گذشته بر درخت است میوه‌های جدید هم در حال رسیدن هستند.


برخی خواص نارنج عبارتند از :

نارنج اثر ضدعفونى کننده و میکروب کشى دارد.

برای درمان گلودرد و فشار‌ خون بایستی نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل نمایید.

برای سردردی که در اثر زیادی صفرا باشد می توان از شربت نارنج استفاده کرد.

 کسانی که قند خون دارند نارنج را به عنوان چاشنی در تمام برنامه‌های غذایی خود قرار دهند.

 نارنج برای بیماران قلبی مفید است و فشار را نیز پایین می آورد.

 کسانی که دچار تورم گلو و حلق شده‌اند آب نارنج را غرغره کنند.

از آب نارنج برای خوشبو کردن و بهبود طعم غذا استفاده می‌شود و در صنعت عطرسازی و شامپو سازی هم کاربرد دارد.

از بین ترش مزه ها، نارنج کمترین ضرر را به عصب‌ها می‌رساند.

نارنج نرم کننده پوست و مو است. اگر نارنج به صورت کامل همراه با پوست و دانه با حرارت کم همراه با کمی آب پخته شود تا اجزایش از هم جدا شوند و روی پوست و مو مالیده شود یک نرم کننده بسیار مفید برای پوست و مو و ازبین برنده خارش است.

نارنج هضم غذا را آسان می کند.

خوردن نارنج با شکر در رفع یبوست موثر است.

ضماد پخته میوه نارنج که پوست و هسته هم داشته باشد، برای جرب، خارش، جوش هاى پوستی و نرم کردن پوست بدن و موى سر مفید است.

خواص شکوفه نارنج (بهار نارنج ) :

بوییدن آن شادی آور، تقویت کننده مغز و از بین برنده آبریزش بینی (زکام) است.

از این شکوفه ها مربای لذیذی تهیه می‌شود که خواص مفید شکوفه را دارداگر یک قاشق مرباخوری از گل شکوفه خشک نارنج را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید ودرفنجان را ببندید بعد از ۱۰ دقیقه نوشیدنی بسیار خوشبو ونشاط آوری آماده می‌شود.

با توجه به نتایج به دست آمده از یک مطالعه، از عرق بهار نارنج می ‌توان به عنوان یک پیش داروی موثر جهت کاهش اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی استفاده کرد.

عرق بهار نارنج برای معطر کردن شربت‌ ها استفاده می ‌شود، اعصاب را تقویت و بی ‌خوابی را درمان می‌ کند.( و افرادی که مشکل اختلال خواب دارند، می ‌توانند پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج با چای مصرف کنند البته زیاده روى در خوردن و بوییدن آن بى خوابى ایجاد مى نماید).

عرق بهار نارنج اشتهاآوری قوی است و برای رفع ضعف اعصاب مفید و نشاط آور است و در تسکین ناراحتی‌ های سینه و تپش قلب مؤثر است.

مربای بهار نارنج مقوی معده و ضد تشنج است.

عرق بهار نارنج دارای طبیعت گرم و مقوی جسم و روح است.

دم کردة بهار نارنج برای رفع سکسکه به کار می‌رود.

دم کردة برگ نارنج ضدعفونی کننده، و صفرابر می‌باشد.

آروغ و سوزش هاضمه را تسکین مى دهد.

برای دفع سنگ کلیه و مثانه بایستی عرق بهار نارنج را با ساقه کرفس مخلوط کرده و میل کنید.

بوییدن بهار نارنج برای بهبود سرما خوردگی موثر است.

عرق بهار نارنج برای رفع افسردگی مفید است.

خواص پوست نارنج :

اگر 10 گرم پوست نارنج خشک شده را بکوبید و با آب بخورید، از استفراغ و تهوع جلوگیرى مى کند و انگل هاى معده و روده را از بین مى برد.

پوست نارنج نشاط آور و تقویت کننده قلب و معده است.

ضماد آن با سرکه روى شقیقه از سردرد جلوگیرى مى نماید.

بوییدن پوست و برگ نارنج هم نشاط آور است.

مربا وترشی پوست نارنج تقویت کننده معده‌است.

به جای نفتالین که بدبوست می‌توانید از پوست و شکوفه‌های خشک نارنج برای جلوگیری از آسیب دیدن لباسها توسط حشرات استفاده کنید.

پوست نارنج ضد یبوست است و برای افرادی که معده‌ ی آن ها زیاد ترش می ‌کنند، بهترین دارو است .کسانی که دچار یبوست می باشند باید یک پوست نارنج تازه را بجوشنانند و اولین آب آنرا دور بریزند زیرا بسیار تلخ می باشد سپس دوباره مقداری آب اضافه کنند و بیست دقیقه بجوشانند آنگاه آن را از آب درآورند و خشک کنند و آن را صبح ناشتا میل نمایند. بلافاصله به تخلیه مدفوع کمک می کند.و یبوست را بر طرف می سازد

برای از بین بردن انگل روده ، پوست خشک شده نارنج را کوبیده مخلوط با آب گرم میل شود. همچنین مربای خلال پوست نارنج ضدانگل است (صبح ناشتا).

خواص برگ نارنج :

دم کرده برگ نارنج تشنج را از بین می برد.

برگ نارنج آرام بخش و هضم کننده غذا است.

بی خوابی و میگرن را معالجه می کند.

جوشاندة برگ درخت نارنج برای اختلالات کبدی مفید است.

برگ و گل درخت نارنج اختلالات عصبی- تپش قلب - حالت صرع و حمله تشنجی- انژین و انواع بی خوابی را تسکین می دهد و همچنین هضم غذا را آسان می سازد